Ehealth

E-Health voor u

Bij Propria geloven we in een nieuwe wereld van zorg. Een wereld waarin u als cliënt de regie heeft over uw eigen mentale welzijn en zelf beslist hoe uw herstelproces eruit ziet. Waar u zorg altijd en overal tot uw beschikking heeft en in uw eigen tempo aan uw klachten kan werken. Zelfstandig of samen met jouw behandelaar.

Wat levert het u op?

U zult zien dat uw klachten snel zullen verminderen of zelfs voorgoed verdwijnen. U zult zich snel weer fit en vitaal voelen. Indien u er na afronding van een van onze modules achter komt dat u meer hulp nodig hebt, kun u contact zoeken met een zorgprofessional om over uw klachten te praten en een eventueel behandeltraject op te stellen.

Om een zo optimaal mogelijk programma te kunnen bieden uit een heel groot spectrum van e-health modules werkt Propria samen met Therapieland.

Wat maakt Therapieland uniek?

Therapieland heeft een moderne, social media-achtige look-and-feel, waardoor het toegankelijk én leuk is om mee aan de slag te gaan. Zij maken gebruik van video’s, animaties, creatieve opdrachten en Virtual Reality. Binnen Therapieland kunt u lid worden van een groep om ervaringen met elkaar te delen. Ook kunt u uw sociale omgeving betrekken, bijvoorbeeld uw partner of een vriend of familielid. Zij krijgen uitleg en handvatten hoe om te gaan met uw klachten.

Contra-indicatie EHealth

Als u zich in een crisissituatie bevindt en zo snel mogelijk contact wilt met een hulpverlener, kan Propria u via de beschikbare EHealth modules niet de zorg bieden die u nu nodig hebt. De vragenlijsten/zelftest die u invult worden niet direct bekeken.

Propria adviseert dringend om zo snel mogelijk contact op te nemen met de huisarts of de huisartsenpost. Als er sprake is van zelfdodingsgedachten kan ook online contact worden gezocht bij 113online.

Factoren die verder meespelen bij het bepalen of een EHealth behandeling geschikt is, zijn:

  • Psychotische klachten (wanen en hallucinaties)
  • Het gebruik van antipsychotica
  • Alcohol- of drugsgebruik
  • Suïciderisico
  • EHealth is minder geschikt voor mensen met psychotische en /of dissociatieve klachten. Hiervan kan sprake zijn als u last heeft van het gevoel achtervolgd te worden of als u zich delen van de dag niet goed meer kan herinneren. Als er sprake is van dit soort klachten in het heden of verleden is het beter eerst contact op te nemen met de huisarts.