UA-125863451-2

EHealth

Wat is EHealth

EHealth is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, en met name internet-technologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren.

Relevante informatie maakt de mens gezonder. Tijdens preventieve zorg en in het zorgproces wordt de consument vaak geconfronteerd met onvolledige, onduidelijke of ontbrekende informatie. EHealth stelt zich ten doel om communicatie en informatie uitwisseling rondom het zorgproces te optimaliseren. Hierdoor worden patiënten beter geholpen en stijgt de efficiëntie in de zorg voor zowel de zorgverlener als de patiënt.

Wanneer in het zorgproces wordt EHealth ingezet?

Er wordt vaak gedacht dat EHealth altijd een vervanging is van bestaande zorgprocessen. Dit is echter niet het geval; EHealth diensten dienen vaak ter ondersteuning en/of verbetering van huidige zorgprocessen. EHealth kan dan ook op verschillende manieren worden toegepast. Maar wanneer en hoe zet u EHealth  dan in? Propria B.V. kijkt samen met u wat de beste oplossing is voor uw specifieke situatie. Op die manier levert EHealth daadwerkelijk waarde op voor zowel u als uw cliënt.

Als u op de volgende link klikt krijgt u een overzicht van EHealth opties: Overzicht MSD behandelingen en modules

Contra-indicatie EHealth

Als je je in een crisissituatie bevindt en zo snel mogelijk contact wilt met een hulpverlener, kan Propria B.V. je via de beschikbare EHealth modules niet de zorg bieden die je nu nodig hebt. De vragenlijsten/zelftest die je invult worden niet direct bekeken.

Propria B.V. adviseert dringend om zo snel mogelijk contact op te nemen met de huisarts of de huisartsenpost. Als er sprake is  van zelfdodingsgedachten kun ook online contact worden gezocht  bij 113online

Factoren die verder meespelen bij het bepalen of een EHealth behandeling geschikt is, zijn:

  • psychotische klachten (wanen en hallucinaties)
  • het gebruik van anti-psychotica
  • alcohol- of drugsgebruik
  • suïciderisico
  • EHealth is minder geschikt voor mensen met psychotische en /of dissociatieve klachten. Hiervan kan sprake zijn als je last hebt van het gevoel achtervolgd te worden of als je je delen van de dag niet goed meer kan herinneren. Als er sprake is van dit soort klachten in het heden of verleden is het beter eerst contact op te nemen met de huisarts.

Een blik in de nabije toekomst:

In dit filmpje krijgt u een kleine inkijk in de toekomstige mogelijkheden waarin ook de Video inzet mogelijk is voor korte gesprekken. Nog steeds niet bedoeld als vervanger van de therapie maar toch een stuk persoonlijker dan alleen een stem.

E-Health wordt u ook in samenwerking met Therapieland aangeboden

Sommige modules geheel in uw eigen taal